Wszystko co robił Dali, było uznawane za ekscentryczne, a jak się okazuje nie inaczej było z gotowaniem. Po 40 latach od ostatniego wydania wznowiono właśnie nakładem wydawnictwa Taschen słynną książkę kucharską „Les diners de Gala” z przepisami opracowanymi przez artystę i jego żonę Galę. Do historii przeszły wydawane przez nich przyjęcia,...
Czy jest coś bardziej włoskiego niż makaron? Dolce & Gabbana, którzy mocno identyfikują się z rodzimą Sycylią, wraz z producentem makaronu...
Jak co roku Bar & Restaurant Design Awards – konkurs na najlepiej zaprojektowane bary i restauracje – wyłonił zwycięzców z całego...
Już sam projekt architektoniczny robi wrażenie, a cóż dopiero pomysł! Anonsowany jako pierwsza podwoda restauracja na świecie, położony u stóp...
Amerykańska firma Napa Valley Wine Tours oferuje niecodzienne wycieczki po winnicach północnej Kalifornii, jednak cała atrakcja polega na ich...
Tokijska restauracja Mirai Shokudo oferuje klientom niecodzienny sposób współpracy – w zamian za wypracowanie prawie godzinnej zmiany w lokalu, która...
Podobno najlepiej smakuje w Neapolu, ale pizza to już obywatelka świata. Unesco postanowiło to docenić i wpisać ją na Listę Światowego Dziedzictwa. Pizza...
Już drugi raz z rzędu zwycięzcą corocznego plebiscytu tzw. La Liste na najlepszą restaurację świata została Guy Savoy z Paryża. Okazuje się, że na tysiąc...
Nowy typ czekolady
Szef polskiej kuchni wyróżniony
Kawa Pluton znów w sprzedaży
Nowy smak Kit Kata
Nutella Café
Czekolada jak kamienie szlachetne
McDonald’s z aplikacją
Zdrowe trufle Snickers bez cukru
Stany Zjednoczone podniebienia
Wiemy która restauracja jest najlepsza na świecie!
Zielona zupa z masłem ghee
Fresz – owocowa eksplozja smaków
1 z 5 Archiwum food
Poprzednie
Następne